Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

De Jong wint finale op herhaling

Rotterdam, 11 dec. Schaatser Bob de Jong heeft in het Noorse Arendal een race over vijf kilometer gewonnen van Øystein Grødum. De wedstrijd werd georganiseerd door de Arendal Skøyteklub, waarvan de Noorse schaatser lid is. Aanleiding was de wereldbekerfinale van twee seizoenen geleden, toen de twee stayers in Heerenveen precies dezelfde winnende tijd reden op de tien kilometer: 13.05,44. Dit keer was De Jong op de halve afstand in 6.48,45 twee tiende sneller dan Grødum.