Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Auto- en motorsport

Coureur Bleekemolen gediskwalificeerd bij A1-race Indonesië

Sentul. De wedstrijdleiding van de A1-race van Indonesië heeft gisteren het Nederlandse team gediskwalificeerd. Autocoureur Jeroen Bleekemolen eindigde als vijfde, maar werd geschrapt uit de uitslag omdat hij de verplichte pitstop een ronde te laat had uitgevoerd. De leiding van het Nederlandse team dient protest in. Bleekemolen had in het laatste deel van de landenwedstrijd op het circuit van Sentul juist veel progressie geboekt omdat hij ogenschijnlijk op het juiste moment zijn regenbanden inwisselde voor slicks, banden voor droog weer. Na afloop bleek zijn pitstop niet conform de reglementen. Nieuw-Zeeland won op het circuit van Setul voor het eerst een race in de A1-cyclus. Duitsland en Frankrijk eindigden respectievelijk als tweede en derde.