Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Atletiek

Brit Farah wint Europese crosstitel

SAN GIORGIO SU LEGNANO. De Britse atleet Mo Farah heeft gisteren het Europees kampioenschap cross gewonnen. De atleet, geboren in Somalië, veroverde won in het Italiaanse San Giorgio su Legnano voor de Portugees Fernando Silva en de Spanjaard Juan Carlos de la Ossa. Sergei Lebid, die de laatste vijf jaar bij de EK won, eindigde slechts als twaalfde. Bij de vrouwen nam Tetjana Holovtsjenko de Europese crosstitel over van de Nederlandse Lornah Kiplagat. De Oekraïense versloeg de Russische Maria Konovalova en de Servische Olivera Jevtic in de sprint.