Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Arabische Liga helpt met gezant in crisis in Libanon

Beiroet, 11 dec. Een Soedanese afgezant van de Arabische Liga probeert vandaag te bemiddelen in de Libanese politieke crisis die is ontstaan door de eis van de pro-Syrische, shi`itische organisatie Hezbollah dat er een regering van nationale eenheid komt waarin zij en haar bondgenoten de facto vetorecht hebben. Honderdduizenden aanhangers van het pro-Hezbollahkamp, zowel shi`ieten als christenen, gingen gisteren in Beiroet de straat op om deze eis kracht bij te zetten. De Soedanese afgezant, Mustafa Osman, wil een eenheidsregering, aanvaarding van een internationaal tribunaal om de (pro-Syrische) verdachten van de moord op oud-premier Hariri te berechten en vervroegde parlements- en presidentsverkiezingen.