Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Atletiek

Amazone Phillips beste Britse sporter

Rotterdam, 11 dec. De Engelse amazone Zara Phillips (25) is door de BBC uitgeroepen tot sportpersoonlijkheid van het jaar. Zij krijgt de prijs precies 35 jaar na haar moeder, prinses Anne, de zus van de Britse koningin Elizabeth. Zara Phillips werd dit jaar in Aken wereldkampioen eventing.

Rectificatie / Gerectificeerd

In het bericht Amazone Phillips beste Britse sporter (11 december, pagina 15) stond dat prinses Anne de zuster is van koningin Elizabeth. Anne is de dochter van de Britse koningin.