Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Alagna loopt weg uit `Aida` in Scala

ROTTERDAM, 11 dec. De Corsicaanse tenor Roberto Alagna is zaterdag weggelopen uit de tweede voorstelling van de nieuwe productie van Verdi`s Aida in de Milanese Scala. Toen er na zijn openingsaria Celeste Aida boegeroep klonk, liep hij het podium af. Alagna werd onmiddellijk vervangen door zijn understudy Antonello Palomba, nog in spijkerbroek. ”Ik verdien niet zo`n ontvangst”, zei hij tegen de krant La Repubblica. Dirigent Riccardo Chailly zei in vele jaren in de Scala zoiets niet te hebben meegemaakt. Bij de première was er na afloop tijdens een lauw applaus één boeroeper. Alagna reageerde daarop met uitdagende en denigrerende gebaren.