Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Acteur Wesley Snipes verdacht van fraude

MIAMI. Hollywoodacteur Wesley Snipes is vrijdag in de Amerikaanse staat Florida gearresteerd op verdenking van belastingontduiking. Snipes zou ten onrechte een bedrag van bijna 12 miljoen dollar van de belastingen hebben teruggevorderd. Bovendien zou hij van 1999 tot en met 2004 geen belastingaangifte hebben gedaan, meldden Amerikaanse media. Snipes kwam in een privévliegtuig in Florida aan om zichzelf bij een agent van de belastingdienst aan te geven. Hij werd op borgtocht voorlopig vrijgelaten, na betaling van 1 miljoen dollar. De acteur kan daardoor terugkeren naar Namibië, waar hij bezig is met opnames voor de film Gallowwalker. De 44-jarige Snipes is bekend van onder meer de Blade-trilogie en films als Jungle Fever en White Men Can`t Jump.