Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beurzen en beleggen

ABN Amro, PGGM delen risico op kredietportefeuille

Amsterdam, 11 dec. ABN Amro heeft een deel van haar risico op de leningenportefeuille verkocht aan PGGM, het pensioenfonds voor de zorgsector. De bank wil hiermee het balansbeheer verbeteren en voor PGGM was het een mogelijkheid om te beleggen in een nieuwe vermogenscategorie. Voor ABN Amro is het voordeel van de verkoop dat de bank minder geld apart hoeft te houden om het risico van de leningen af te dekken en dus meer kapitaal beschikbaar heeft. De leningenportefeuille in kwestie heeft een totale omvang van 15,5 miljard euro.