STM verdubbelt personeel in India vanwege kosten

New Delhi, 9 Dec. De grootste halfgeleiderfabrikant van Europa, het Frans-Duitse STMicroelectronics, neemt de komende jaren 1.300 extra werknemers in India aan. Dat maakte STM gisteren bekend. Het concern wil profiteren van de lage lonen en het hoogopgeleide personeel in dat land. Momenteel werken er 1700 mensen voor STM in India. Het leeuwendeel van de nieuwe werknemers komt te werken bij het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van STM nabij New Delhi. Dat is het grootste onderzoekscentrum van de chipproducent buiten Europa. STM is al sinds 1992 in India aanwezig. Wereldwijd telt het bedrijf 50.000 werknemers. Steeds meer buitenlandse technologiebedrijven zijn actief in India. Intel, IBM, Dell, Motorola, en Microsoft hebben allemaal grote investeringen gedaan in het land.