NedCar wil 150 man extra kwijt

Born, 2 dec. Autofabriek NedCar in Born heeft de vrijwillige vertrekregeling voor boventallig personeel met een maand verlengd. De vertrekregeling liep eigenlijk gisteren af. Op verzoek van de vakbonden heeft het bedrijf besloten tot verlenging, omdat NedCar nog eens honderdvijftig mensen extra kwijt wil. Eerder besloten ruim duizend werknemers van de regeling gebruik te maken. Ontslag van de honderdvijftig mensen zou tot onrust leiden, vreesden de bonden. Via de regeling worden boventallige werknemers begeleid naar nieuw werk. NedCar krimpt in doordat de productie van de Smart ForFour is weggevallen. Het maakt nu alleen nog de Mitsubishi Colt. Het bedrijf heeft de productieprognose voor komend jaar naar beneden bijgesteld van 130.000 tot 70.000 van deze auto`s.