`Toename geweld tegen ouderen`

DEN HAAG, 30 NOV. - De politiekorpsen in de Europese landen hebben steeds vaker te maken met geweld tegen ouderen. Dat meldde de Europese politieorganisatie Europol woensdag. Volgens Europol concentreren steeds meer bendes zich op diefstal, beroving, fraude en criminaliteit gericht op de zwakkeren in de samenleving, vooral ouderen. Zij stappen af van grootschalige criminaliteit als drugshandel. Criminelen lijken zich ervan bewust dat de politiekorpsen internationaal zelden samenwerken als het om kleinschalige overtredingen gaat. De grenzen maken de kans op opsporing en vervolging kleiner, aldus Europol. Verder zijn de groepen mobiel en komen ze zelden oog in oog met de politie. Vertegenwoordigers uit elf landen, waaronder Nederland, maakten tijdens een recente bijeenkomst in Den Haag afspraken over de uitwisseling van informatie.