Televisie Overige Films

The Assignment (Christian Duguay, 1997, VS). Verdienstelijke thriller over poging om terrorist Carlos De Jakhals te grazen te nemen. Met Aidan Quinn als diens dubbelganger, Donald Sutherland als de CIA en Ben Kingsley als de Mossad. RTL7, 20.30-22.40u., onderbroken door reclame.

On Her Majesty's Secret Service (Peter Hunt, 1969, GB). George Lazenby volgde Sean Connery op in zesde James Bondfilm. Veel spektakel, Telly Savalas als de Zwitserse schurk Blofeld en Diana Rigg. Veronica, 20.30-23.10u., onderbroken door reclame.

Clara et moi (Arnaud Viard, 2004, Fr). Vluchtig drama over romance tussen studente (Julie Gayet) en emotioneel onvolgroeide acteur (Julien Boisselier) in Parijs. TV5, 21.00-22.45u.

Diamonds (John Asher, 1999, VS). Komedie over de gepensioneerde bokser Harry (Kirk Douglas) die met met zoon en kleinzoon naar de gokstad Reno reist. Harry heeft grootse plannen: hij wil een schat aan diamanten, die hij jaren geleden na een wedstrijd in de stad heeft verstopt, opsporen. Ook met Dan Aykroyd, Corbin Allred e.a. ARD, 1,20-2.45u, nagesynchroniseerd.

Se souvenir des belles choses (Zabou Breitman, 2002, Fr.). Isabelle Carré kreeg een César (de Frans Oscar) voor beste actrice voor hoofdrol van ongewoon jonge (32) Alzheimer-patiënte. In gevoelig regiedebuut over de functie van het geheugen krijgt ze een relatie met een lotgenoot uit de revalidatie-kliniek (Bernard Campan). Morgen, TV5, 14.25-16.15u.

Billion Dollar Brain (Ken Russell, 1967, GB). Visuele bravoure van regisseur Russell blijft (relatief) binnen de perken in laatste van drie films met Michael Caine als geheim agent Harry Palmer. Hij weerhoudt een Texaanse generaal ervan om Rusland aan te vallen. Ook met Ed Begley, Oskar Homolka, en Françoise Dorléac. Morgen, BBC2, 14.30-16.15u.