Televisie Film van de Dag

Uit Cold Mountain. Quality: 2nd Generation. Film Title: Cold Mountain.

Cold Mountain. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Charles Frazier, die zijn structuur weer heeft ontleend aan de Odyssee. Een domineesdochter en een boer worden na hun eerste kus al van elkaar gescheiden. Hij vertrekt naar het front, zij blijft alleen achter op een boerderij. Als hij zwaargewond in een veldhospitaal een brief van haar leest, besluit hij te deserteren en loopt de lange, gevaarlijke weg terug naar huis. Ondertussen moet zij als stadse schone op de boerderij zien te overleven. Ze krijgt hulp van een kordate boerenmeid. De hoofdrollen worden gespeeld door Nicole Kidman en Jude Law en de film werd geregisseerd door Anthony Minghella, die in The English Patient liet zien met zo’n romantisch recept wel uit de voeten te kunnen. Maar helaas, Cold Mountain blijft erg aan de buitenkant en wil maar niet tot leven komen.(Anthony Minghella, 2003, VS), Net 5, 20.30-23.40u.

André Waardenburg