Skiraces in VS te duur voor bond

Het verplaatsen van wereldbekerwedstrijden ski uit het warme, sneeuwarme Europa naar prachtig witte pistes in Amerika blijkt niet mogelijk. De internationale skifederatie (FIS) bekende vanochtend dat er geen geld is om extra wedstrijden te programmeren in Beaver Creek.

De FIS schrapte gisteren de klassieke afdaling en combinatie in het Franse Val d’Isère in het weekeinde van 9 en 10 december. De Alpen kampen met een groot gebrek aan sneeuw. De wereldbekerwedstrijden in het Zwitserse Sankt Moritz en het Oostenrijkse Sölden waren om die reden al eerder afgelast.

Beaver Creek leek een ideale uitwijkmogelijkheid, want in Colorado zijn de omstandigheden ideaal. Dezer dagen worden er vier WB-disciplines afgewerkt. „Zelden ben ik zo gefrustreerd geweest”, zei FIS-koersdirecteur Günther Hujara in een reactie. „De pistes liggen er perfect bij, het weer is ook perfect, maar we krijgen de financiering voor nog meer wedstrijden in Beaver Creek niet rond”. De FIS komt naar verluidt een slordige 350.000 dollar (265.000 euro) tekort. (ANP)