Ruzie Google en Yahoo over scans van boeken

San Francisco, 30 nov. Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo weigert te voldoen aan een verzoek van concurrent Google om inzage te geven in de wijze waarop het bezig is boeken te digitaliseren. Google had Yahoo gedagvaard als getuige in de zaak die een groep Amerikaanse uitgevers tegen de internetreus had aangespannen. De uitgevers vinden dat Google met zijn project Google Library, waarbij miljoenen boeken worden ingescand en openbaar gemaakt, inbreuk pleegt op hun auteursrechten. Ook Amazon en Microsoft, die met soortgelijke projecten bezig zijn, weigeren aan het verzoek van Google te voldoen. Google hoopte met de verklaringen van zijn concurrenten zichzelf te kunnen ontlasten. Advocaten van Google willen Yahoo nu dwingen voor de rechter te verschijnen.