RandstadRail na nieuw incident stilgelegd

De inspectie Verkeer en Waterstaat heeft RandstadRail tot nader order stilgelegd. Aanleiding zijn de ontsporingen gisteravond van twee treinen van RandstadRail. Vijftien passagiers raakten lichtgewond.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid, onder voorzitterschap van Pieter van Vollenhoven, bestudeert de ontsporingen. Twee voertuigen van de Erasmuslijn van RandstadRail liepen kort na elkaar uit de rails, nabij de haltes Forepark en Ternoot in Den Haag. In het voertuig dat nabij Forepark ontspoorde, raakten vijftien passagiers lichtgewond. In het voertuig zaten op het moment van het ongeval 100 tot 120 passagiers. Bij het ongeval in de buurt van halte Ternoot raakte niemand gewond.

RandstadRail rijdt voorlopig alleen op het traject tussen Rotterdam en Nootdorp, over het spoor van de vroegere Hofpleinlijn. Op de andere trajecten worden de passagiers gratis per bus vervoerd.

De RandstadRail is een light-railverbinding tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam. De Haagse en Rotterdamse vervoersbedrijven HTM en RET namen de RandstadRail eind oktober in gebruik. Sinds de start van RandstadRail doen zich regelmatig incidenten voor.

Randstadrail: pagina 2