Radio Voorkeur

Desmet live. Toneelschrijver Peer Wittenbols praat over de voorstelling Niemandsverdriet die in de Menno van Coehoornkazerne in de Arnhemse wijk Klarendal voor 75 bezoekers te zien is. Wittenbols grijpt samen met regisseur Rob Ligthert, terug op de oorlog van 1914-1918 om drie dolende zielen, allen zwaargewond, bijeen te brengen in een lazaret. Verder de Zuid-Afrikaanse schrijver Etienne van Heerden over zijn nieuwe boek In de Plaats van liefde.Radio 5, 18.00-19.50u.

Kunststof. Artistiek leider van De Paardenkathedraal in Utrecht Dirk Tanghe vertelt over de voorstelling August, August, August van Pavel Kohout, die zich afspeelt in de ‘circuspiste’ van het leven. Met deze voorstelling viert hij zijn tienjarig jubileum bij het toneelgezelschap. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa luna. Gesprek met ontwikkelingspsycholoog Carol van Nijnatten over het symposium over de huidige stand van zaken in de pleegzorg. Hij is een van de sprekers, zelf pleegvader en geeft zijn visie op de wachtlijsten, jeugdzorgproblematiek en zijn eigen ervaringen als pleegvader. Radio 1, 0.04-1.00u.