Onderzoek naar illegale tandartsen

Utrecht. De GG en GD in Utrecht gaat proberen de activiteiten te achterhalen van illegale tandartsen uit Syrië en Irak. Die behandelen zonder vergunning allochtonen en illegalen, veelal in achterkamertjes van koffiehuizen. RTV Utrecht constateerde de praktijken bij een rondgang langs Turkse en Marokkaanse koffiehuizen in de stad. Vooral illegalen en onverzekerde allochtonen maken gebruik van deze tandartsen. Ze helpen voor een paar tientjes maar de kwaliteit is vaak belabberd. De hygiëne houdt niet over en veel patiënten worden er ziek van. De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft een oproep gedaan aan patiënten zich te melden. Eerder zijn dergelijke tandartsen ook in Den Haag gesignaleerd. Onderzoek daar leerde dat het circuit niet `verontrustend` groot was.