Morgen nog rustig

Na een aantal rustige en droge dagen, begint het morgenavond in het westen te regenen. Dit is de voorbode van een periode met regelmatig regen of buien met vanaf zondag daarbij ook een stevige wind. Deze overgang heeft te maken met het naar Zuidoost-Europa wegtrekken van een hogedrukgebied, waardoor oceaanstoringen Nederland kunnen gaan bereiken.

Met het dichterbij komen van de storingen neemt de wind vannacht geleidelijk iets toe en daalt het kwik tot een graad of 5.

Morgen trekt de wind verder aan naar matig tot krachtig. De zon schijnt van tijd tot tijd, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. Met maximumtemperaturen rond 11 graden is het zacht. Rond het begin van de avond bereikt de eerste regen de westkust, maar tot zaterdagochtend is het in de zuidoostelijke helft van het land naar verwachting nog droog. Het wordt niet kouder dan rond 9 graden.

De regen trekt zaterdag verder oostwaarts en dan regent het overal. Bij een matige tot krachtige zuiden- tot zuidwestenwind wordt het 11 graden. Later wordt het vanuit het westen droger.

Zondag staat er veel wind en in de loop van de dag zorgt een nieuwe storing wederom voor regen. Met een graad of 11 blijven de maximumtemperaturen op het niveau van de dagen ervoor.

Ook de eerste helft van volgende week blijft het zacht met regelmatig buien of regen en op de meeste dagen ook een stevige wind.