Heerenveen wint van Vitesse dankzij hattrick van Alves

Rotterdam, 30 nov. Heerenveen heeft Vitesse gisteren in een inhaalwedstrijd van de eredivsie in Arnhem met 3-1 verslagen. Afonso Alves was na rust met drie treffers de opvallendste speler bij Heerenveen, dat nu naar de zevende plek is geklommen. De Braziliaan is met veertien treffers topscorer van de eredivisie. Thuisploeg Vitesse leidde bij rust met 1-0, door een doelpunt van Fred Benson. Heerenveen had gisteravond nog meer reden om tevreden te zijn. De Friese ploeg blijkt ondanks een laatste plaats in de pouleronde in het UEFA-Cuptoernooi niet kansloos voor de volgende ronde te zijn. Omdat in de poule van Heerenveen Parma won van Lens (2-1) en Osasuna van Odense (3-1), maakt de ploeg van Gertjan Verbeek in de thuiswedstrijd tegen Lens nog kans. Om te overwinteren in Europa moet Heerenveen in de laatste wedstrijd met meer dan drie doelpunten verschil van Lens zien te winnen.