Franca Treur beste essayist

Franca Treur is de winnaar geworden van de essaywedstrijd die nrc.next samen met het tijdschrift Contrast organiseerde over het thema ‘Macht en onmacht’. De jury, bestaande uit Bas Heijne, Ahmet Olgun, Laetitia Griffith en Esma Choho, verkoos haar inzending gisteren unaniem als beste.

Er kwamen 180 essays binnen. De tweede prijs ging naar Otje van der Lelij met ‘De machtige lach’. Dit essay kiest volgens de jury een originele invalshoek om de hedendaagse wereld te kunnen verdragen: die van de humor. Op de derde plaats eindigde Roos Wouterse. Zij schreef ‘De macht van de angst’, over de onaangepastheid van probleemjongeren.

Franca Treur scheef ‘Maak iets van je leven! Maar wat?’ De jury vond dat alle elementen van een geslaagd essay bij haar op een natuurlijke manier in balans zijn: een veelzeggend onderwerp, een verrassende manier van denken en een geheel eigen stijl.

Het essay is te lezen op pagina 18

Rectificatie / Gerectificeerd

De naam van de winnaar van de derde prijs van de essaywedstrijd over ‘Macht en onmacht’ stond gisteren verkeerd in deze krant. De correcte schrijfwijze is Roos Wouters en niet Roos Wouterse.