FOTOGRAFIE

Bertien van Manen Voor haar fotoproject Give me your image reisde Bertien van Manen (1942) drie jaar lang door Europa. Ze bezocht tal van mensen thuis, en vroeg hen om hun meest bijzondere foto te laten zien. Trots, of juist vol aarzeling, toonde men haar foto’s die stuk voor stuk intrigerende verhalen uit de privésfeer vertellen. Elke getoonde opname werd door Van Manen gefotografeerd tegen de achtergrond van het interieur van de eigenaar. De Hallen Haarlem toont uit dit project een keuze van circa zeventig foto’s en ook bij van Zoetendaal Collections in Amsterdam is een selectie te zien.

Bertien van Manen: Give me your image.2 dec t/m 11 febr in De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di t/m za 11-17u, zo 12-17u. Inl: www.dehallen.com

Van Zoetendaal Collections 2 dec t/m 31 dec Keizersgracht 488, Amsterdam Wo t/m za 13-18u en de eerste zondag van de maand van 13-18u. Inl: www.vanzoetendaal.nl