FOTOGRAFIE

Bert Teunissen Voor zijn fotoproject Domestic Landscapes maakte Bert Teunissen de afgelopen tien jaar meer dan driehonderd foto’s van interieurs. In verschillende Europese landen ging hij op zoek naar huizen waarin het daglicht nog altijd de inrichting, de sfeer en het dagelijks leven van de bewoners domineert. Huizen die gebouwd werden voor de Tweede Wereldoorlog, voordat de invoering van elektriciteit het dagelijkse ritme ging bepalen. Teunissen ging op zoek naar het licht dat hij zich nog herinnerde van zijn eigen ouderlijk huis, en documenteerde tijdens zijn zoektocht een authentieke manier van leven die dankzij de modernisatie en strenge EU-regels snel aan het verdwijnen is. Tijdens zijn reis door Europa verzamelde Bert Teunissen ook talloze verhalen, die niet direct te zien zijn op de foto’s. Voor zijn tentoonstelling in Huis Marseille stelde hij daarom een podcast samen waarin hij vertelt over zijn bijzondere ervaringen en ontmoetingen. Deze Domestic Stories kan het publiek downloaden van de website van het museum. Zo kunnen bezoekers op hun eigen i-pod luisteren naar de verhalen die horen bij de foto’s.

Bert Teunissen: Domestic Landscapes. 2 dec t/m 4 maart in Huis Marseille, Keizersgracht 401, Amsterdam. Di t/m zo 11-18u. Inl: www.huismarseille.nl