Flags of our Fathers

This handout showing a scene from the movie "Flags Of Our Fathers", directed by Clint Eastwood and made available in Tokyo, 09 March 2006, illustrates a symbolic scene of US soldiers raising their national flag at Mount Suribachi during the bloody battle of Iwo Jima in World War II. Japanese actor Ken Watanabe, 46, will play a main role in another Clint Eastwood's film about the World War II battle at the island of Iwo Jima, Watanabe's office said 09 March 2006. AFP PHOTO/WARNER BROS ENTERTAINMENT AND DREAMWORKS/HO RESTRICTED TO EDITORIAL USE AFP

Zoals Clint Eastwood het filmgenre van de western ontmythologiseerde, zo richt hij zich in Flags of our Fathers op de iconen van de Tweede Wereldoorlog. De film volgt de wederwaardigheden van drie van de zes soldaten die hun vlag planten op het veroverde eiland Iwo Jima, een beeld dat werd vastgelegd op de beroemde foto van Joe Rosenthal. We zien de drie overlevenden worstelen met de rol als oorlogsheld die president Roosevelt hun opdringt om het moreel van het thuisfront op te krikken.

Regie: Clint Eastwood. Met: Ryan Phillippe. In 10 bioscopen.