En verder

Erasmus FilmfestivalTheater aan de Parade en de Verkadefabriek organiseren samen t/m 6 december het Erasmus Filmfestival over de Erasmusprijswinnaar 2006, de Franse ontwerper Pierre Bernard. Het festival heeft drie thema's, ontwerp & film, met de nadruk op art direction en design, de filmkeuze van Pierre Bernard en filmmakers over en rond 1968. Zondag 3 december wordt in de Ontbijtbioscoop - Cinema Croissant de film La Grande Bouffe vertoond. De film begint om 11u en vanaf 10u30 kunt u aanschuiven voor het ontbijt. Andere films vanaf 14u Manhattan, Satyricon, Solaris en Mon Oncle.

Plaatsbewijzen à €5 bij 0900-33727233 en €2 extra voor het ontbijt. Inl www.verkadefabriek.nl

LunchconcertDinsdag 5 december 12u30 is er een gratis lunchconcert door prijswinnaars van het Prinses Christina Concours in de Nieuwe Kerk, Spui in Den Haag. Op het programma Beethoven, Prokofjev, Villa-Lobos en Milhaud. Met Robert van de Vorst, piano, Kimberly Egberts, sopraan/altsaxofoon en Kathelijn van de Loo, piano.

Inl www.christinaconcours.nl

VeilingenIn het Evoluon in Eindhoven wordt op 4 en 5 december de Frits Philips Collectie geveild; tin, meubelen, aardewerk, glas, boeken, zilver, beelden en schilderijen. Kijkdagen 1, 2 en 3 dec van 09-20u, veiling 4 dec 10, 14 en 19u, 5 dec 10u. Adres Evoluon: Noord-Brabantlaan 1a, Eindhoven. Inl www.sothebys. com

Bij Sotheby's in Amsterdam is woensdag 6 december een veiling van Moderne en Hedendaagse Kunst uit particuliere collecties o.a. die van het echtpaar Hans en Alice de Jong, uit Hengelo/Ascona. Veiling wo 6 dec 14u, kijkdagen: 1, 2 en 3 dec 10-16u bij Sotheby's, De Boelelaan 30, Amsterdam. Inl 020-5502205/6 en www.sothebys.com

Bij Christies komt 7 december 20ste eeuwse kunst van o.a. Lucebert, Armando, Constant, Hyn

ckes, van Rysselberghe en van der Leck onder de hamer.

Veiling: 7 dec vanaf 10u30, kijkdagen 2 t/m 5 dec 10-17u bij Chisties, C. Schuytstr 57, Amsterdam. Inl www.cristies.com.

Autografen Bij Manuscript worden 16 december handtekeningen van beroemdheden geveild. Dalai Lama, Tito, Batman, Stallone, Antonioni, Belmondo etc.

Catalogus aanvragen bij paulvanschaijk@hotmail.com

GrachtenwandelingOp 3 december (14u) is er een grachtenwandeling in de stad Groningen met aandacht voor kunst, architectuur en geschiedenis. Onderweg wordt stilgestaan bij het toilet van Rem Koolhaas en Erwin Olaf, de Ploegschilders, architectuur van Berlage en de havens.

Start 14u bij het Groninger museum. Duur: bijna 3uur. Res: 050-3090757. Inl: www.grachtenwandeling.nl