Airbus A380 maakt promotietournee

Airbus A380 maakt promotietournee Richmond, 30 nov. De Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, op het vliegveld in Richmond, bij de Canadese stad Vancouver. De A380 maakt wereldwijd een tournee om het vliegtuig te promoten. De verkoop van het toestel, dat tot 840 passagiers kan vervoeren, verloopt moeizaam, nu Airbus de oplevering van de eerste exemplaren al verschillende keren heeft moeten uitstellen na productieproblemen. Vorige maand berichtte de Frans-Duitse vliegtuigbouwer al dat het 420 toestellen moet verkopen voordat de ontwikkelingskosten terugverdiend zijn. Eerder was dat punt bereikt bij 270. Airbus heeft inmiddels 159 orders ontvangen. Foto AFP Airport personnel tend to the Airbus A-380 at Vancouver International Airport in Richmond, Canada, 29 November 2006 after it landed on the second-to-last leg of its round-the-world tour to demonstrate its airworthiness before being introduced into commercial service. The world's biggest plane, which will carry up to 840 passengers, flew into Canada's main west coast city from Sydney, Australia at 7:30 am local time (1530 GMT), as part of a tour which has seen it fly over both the South and North Poles. AFP PHOTO/DON MACKINNON AFP