6 redenen om uit te gaan

Zangeres Charlie Dée Charlie Dee,zangeres. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam,22 augustus 2006 Mentzel, Vincent

1 Uit eten met IENS

O donder

Huizen, Voorbaan 42. Telefoon (035) 525 73 57. Keuken open 11.30-15.00, 17.00-22.00, ma gesloten. Gem. prijs 3-gangen à la carte 21,95 euro.Categorie: eetcafé

Dit eetcafé in het centrum van Huizen is oké voor een avond met vrienden. Het bruine café en de vrolijke bediening zorgt voor een aangename sfeer. Je kunt kiezen voor een driegangenmenu voor een goede prijs. Je krijgt voldoende. Al stelde de paté vooraf helaas teleur.

Goed | Hier is het leuk om af en toe een keer binnen te stappen en dan te steengrillen. Je krijgt gewoon een groot bord met vlees en lekkere groenten, patatjes en salade. Heerlijk de boel uitroken binnen; wel jammer dat er geen goede afzuiginstallatie is. (08-11-2006 D.S. te Huizen)

Goed | We eten hier regelmatig een hapje en zijn zeer tevreden. Je hoeft geen uren te wachten op je eten, de bediening is relaxed en vriendelijk. (01-11-2006 B. A. te Huizen)

Eet en recenseer mee opwww.nrc.nl/iens.

2 THEATER

Het Feuilleton 2006

Rotterdam: Bonheur. Tijd: 20.30u. Entree: 8,50 euro. Res/inl: 010-4046716 & www.bonheur.nl

Het Feuilleton is een theatersoap die ter plekke wordt gemaakt en iedere avond volledig via improvisaties tot stand komt. Het publiek is te gast bij de Rotterdamse familie Van Loon, die een bloemenzaak aan huis heeft: Klein Keukenhof, ‘voor al uw rouwen en trouwen’. Door middel van telefoon, sms, internet of intercom kan regisseur Sonneveld ingrijpen om de acteurs opdrachten te geven of ... om plotselinge gasten aan te kondigen.

3 CABARET

Kamikaze

Den Haag: Theater aan het Spui. Tijd: 20.30u. Res: 070-3465272.

Cabaretduo Van Houts en De Ket is voor Kamikaze versterkt met de Vlaamse absurdist Manou Kersting. In Kamikaze worden vlotte variété-acts constant onderbroken en afgekraakt door de spelers, twee pretentieuze heren. Kamikaze is dus een voorstelling in een voorstelling over het maken van een voorstelling, die verder accelereert, tot de personages in opstand komen tegen de spelers. Ze willen beter worden gespeeld en voelen zich ondergewaardeerd.

4 POP

Charlie Dée

Eindhoven: het Gaslab (campus van de Technische Universiteit). Tijd: 20.30u. Toegang: gratis. lnl: 040-2474900 & www.tue.nl/sg

Deze Rotterdamse winnares van de Grote Prijs van Nederland (2004) werd al op één lijn gezet met Jonie Mitchell, Ricky Lee Jones en Carole King. Na Lowlands, Noorderslag en haar tour met Solo, staat Charlie Dée vanavond inclusief band bestaande uit Joeri Rook (drums), Martijn van Agt (gitaar), Johan Hendrikse (piano) en Chris Grem (bas) in Eindhoven.

5 SALON

Eerste Hulp bij Sinterklaas

Groningen: Remonstrantse Kerk. Tijd: 20.00-22.30u. Toegang: gratis. Inl: www.nieuwegarde.nl

Iedereen die eerste hulp bij Sinterklaas nodig heeft kan terecht op een sinterklaassalon in de Remonstrantse kerk. Dichters vertellen hoe je een goed gedicht in elkaar zet. Ervaren knutselaars geven een workshop surprises maken, er is een veiling van sinterklaascadeaus, een stevige sinterklaasband speelt ongewone versies van sinterklaas ‘golden oldies’ en er is een pepernotenbuffet.

6 ANATOMIE

Bodies The Exhibition

Amsterdam: Beurs van Berlage. T/m 15 maart 2007. Do-za 10.00-22.00u, zo-wo 10.00-18.00u. Res: 0900-3001250; www.bodiesamsterdam.nl

Bodies geeft een fascinerende kijk op het menselijk lichaam. De ‘modellen’ (niet opgeëiste lichamen van dode Chinezen) zijn ontdaan van huid, vocht en vet en vervolgens ondergedompeld in een mengsel van aceton en silicone. Het eindresultaat is een rubberachtig lichaam zonder vocht en zonder geur. Speciale aandacht is er voor gezondheidsproblemen.