Zingende slakken

De Britse Aardmanstudio laat het tijdrovende proces van de kleianimatie met Flushed Away even achterwege en produceert zijn eerste met de computer geanimeerde speelfilm, samen met de Amerikaanse DreamWorks-studio. Het eindresultaat is gelukkig nog lekker Brits en erg geestig. Hoog tempo, veel grappen, waarvan een aantal vrijwel onvertaalbaar is. Zoals die helemaal aan het einde van de aftiteling: `no slugs were a-salted during the making of this film`. De naaktslakken zingen als running gag in close harmony Don`t worry, be happy wanneer het de hoofdpersonen even tegenzit. De beschermd opgegroeide huisrat Roddy komt terecht in het riool, waar hij Rita ontmoet, die een soort piratenschip bestuurt. Samen moeten ze een snood plan zien te voorkomen van een enorme pad die de wereld wil verlossen van ratten. De tekeningen zitten vol grappige details en de bijrollen zijn ook goed, vooral Jean Reno als inspecteur Clouseau-achtige verschijning, `le frog`. Eerst vijf uur dineren, pas dan aan de slag, is zijn motto, `I`m French!`.