who's next

Vandaag Gesprek met misdaadverslaggever van de de Telegraaf John van den Heuvel, over de gijzeling van zijn twee Telegraaf-collega’s door justitie. Nederland, Amsterdam, september 2004. Misdaadverslaggever John van den Heuvel. Foto Amaury Miller/HH. Miller, Amaury/Hollandse Hoogte

Vandaag

Gesprek met misdaadverslaggever van de de Telegraaf John van den Heuvel, over de gijzeling van zijn twee Telegraaf-collega’s door justitie.

Gisteren

Theologe Jacobine Geel zei over het bezoek van de paus aan Turkije: „Het is nu een verzoeningsreis geworden. Het is een enorme test voor zijn diplomatieke kwaliteiten en wijsheid. Hij zal iets van kwetsbaarheid moeten tonen. Niet de houding aannemen van: ‘ik weet het en u bent welkom als u allemaal maar christelijk wordt’.” Heeft zij gevoel voor de islam? „Ja. Een paar keer per dag de oproep tot gebed – dat dwingt een bepaald ritme af. Soms heeft dat iets van te grote massaliteit maar ook van geestelijke hygiëne die je daarmee onderhoudt.”

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL7 en via www.nrc.nl/whosnext.