Weer garage met scheurtjes ontdekt in Amsterdam

Amsterdam, 29 nov. - In Amsterdam zijn gistermiddag een parkeergarage en een supermarkt aan het Osdorpplein ontruimd, nadat er scheurtjes waren ontdekt in de constructie van de parkeergarage. Ook vandaag zouden de gebouwen nog dicht blijven. De Dienst Milieu- en Bouwtoezicht zal vandaag onderzoeken wat er nodig is om het complex weer veilig te maken en of er sprake is van acuut gevaar. De garage ligt boven de supermarkt. Het complex is midden jaren negentig gebouwd. Volgens een woordvoerster van het stadsdeel Osdorp wordt onderzocht of de aanleg van een nieuwe roltrap de scheurtjes heeft veroorzaakt, of dat er sprake is van een constructiefout. Afgelopen juli werden bij een complex aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam ook constructiefouten ontdekt, onder meer in de parkeergarage.