Vanaf zaterdag wisselvallig

Ook morgen en vrijdag houdt het rustige weertype van dit moment nog aan. Daarna wordt het wisselvallig met vaak regen of buien en vanaf zondag ook veel wind. Deze omslag heeft te maken het oostwaarts wegtrekken van een hogedrukgebied dat nu nog boven Duitsland ligt. Hierdoor kunnen storingen vanuit het westen tot boven Nederland doordringen.

Vanavond en vannacht neemt de wind af en ontstaat nevel, later ook laaghangende bewolking. Het koelt af tot rond 4 graden in het zuidoosten en tot 8 graden in de noordwestelijke helft van het land.

Morgen begint de dag grijs. In de middag kan de zon doorbreken, maar vooral dieper landinwaarts kan dit wel eens lang op zich laten wachten. Bij een boven land zwakke tot matige zuidenwind wordt het 8 graden in het binnenland en rond 10 graden langs de kust. Waar het grijs blijft, liggen de maxima iets lager.

In de nacht naar vrijdag trekt de wind iets aan, waardoor de nevel verdwijnt. Het koelt af tot 5 graden. Vooral vrijdagochtend is er ruimte voor de zon, maar in de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het westen toe. Het kwik komt uit op een graad of 11.

Zaterdag regent het dan. Het wordt 11 à 12 graden. Zondag bereikt een nieuwe regenstoring Nederland en daarbij waait het stevig bij maxima tussen 9 en 12 graden. Ook de dagen erna blijft het wisselvallig met vaak regen en regelmatig veel wind.