Televisie Overige films

Love Actually (Richard Curtis, 2003, GB/VS). Regiedebuut van de scenarist van Four Weddings and a Funeral en Notting Hill zet koperblazers in om de hele wereld te laten weten dat Love is all around. De beste Britse acteurs verzamelden zich om mee te doen aan dit mozaïek, met talloze verhaallijnen en personages, waarin de liefde soms toch nog onverwachte vormen aanneemt. Met Bill Nighy, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Hugh Grant, Laura Linney. RTL5, 20.30-23.00u.

Grosse Pointe Blank (George Armitage, 1997, VS). John Cusack speelt een huurmoordenaar die in een suf stadje zowel voor een schoolreünie moet zijn als voor zijn werk. Aanstekelijke kruising tussen Peggy Sue Got Married en een Tarantino-film neemt zowel de psychische nood van de hoofdpersoon tamelijk serieus als de spectaculaire aspecten van zijn beroep. Talpa, 20.30-22.30u.

Nadia et Sarra (Moufida Tlatli, 2004, Tunesië/Fr). Regisseuse van Les silences du palais en La saison des hommes is gespecialiseerd in het patriarchale juk waaronder Tunesische vrouwen gebukt gaan en over hun pogingen zich daaraan te ontworstelen. Deze film behelst de crisis van een vijftigjarige, door haar man verlaten vrouw. TV5, 21.00-22.45u.

Sous le sable (François Ozon, 2000, Frankrijk). Minimalistisch drama van Ozon over de strijd tegen de onvermijdelijkheid van de dood. Charlotte Rampling ontkent dat haar man verdronken is in zee, omdat zijn lichaam nooit gevonden is. Haar lichaam, gedetailleerd bestudeerd als symbool van de schoonheid van het vergankelijke, levert impliciet bewijs van haar ongelijk, en toch wil je haar geloven. Arte, 1.25-2.55u.

The Sea Hawk (Michael Curtiz, 1940, VS). Uitstekende swashbuckler waarin Errol Flynn, op verzoek van koningin Elizabeth I, als piraat de Spanjaarden bestrijdt. Morgen, BBC2, 14.10-16.15u.