Supermarkt en garage op Osdorpplein in A`dam ontruimd

Amsterdam. De politie heeft gistermiddag op het Osdorpplein in Amsterdam een parkeergarage en een naastgelegen supermarkt ontruimd. Ook twee bovengelegen winkels moesten de deuren sluiten. Dat gebeurde nadat de gemeentelijke dienst milieu- en bouwtoezicht had geconstateerd dat een bouwconstructie in het complex onveilig is. Volgens de politie is er geen sprake van acuut gevaar. Milieu- en bouwtoezicht heeft scheurtjes ontdekt in de parkeergarage, aldus een stadsdeelwoordvoerster. Dat gebeurde tijdens renovatiewerkzaamheden in de Albert Heijn. Op 11 juli werd het Amsterdamse Bos en Lommerplein op last van de gemeente ontruimd wegens instortingsgevaar. De evacuatie omvatte woningen, winkels, een parkeergarage, marktplein, stadsdeelkantoor en een bibliotheek.