Radio Voorkeur

Desmet live. Onder meer een gesprek over Goodies, een glossy magazine dat zich richt op mensen die lekker en bewust willen leven met respect voor mens en milieu. Radio 5, 18.00-19.50u.

Kunststof. Muzikant Ferry Heijne van de Zaanse punkfanfareband De Kift zet sinds 1989 andermans teksten op eigenzinnige wijze om in oer-Hollands. Voor de teksten op de nieuwe cd 7 werd geput uit 300 jaar Russische poëzie. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met journalist Martijn Roos die in Amsterdam probeert het werk van zijn vader, beeldend kunstenaar Aart Roos (87), van de ondergang te redden. Verder schrijver Lucas Winnips over de comedy-film The Big Lebowski van de broers Coen en fotograaf Paul den Hollander. Concertzender, 20.04-22.00u.

Casa luna. Het voormalig Kamerlid voor D66 Bert Bakker kijkt terug op zijn twaalfenhalfjarig Kamerlidmaatschap. Ook filosofeert hij over zijn toekomst. Hij werd op het nippertje door voorkeurstemmen verslagen door zijn fractiegenoot Fatma Koser Kaya. Radio 1, 0.04-1.00u.