Primitieve beats, maar dat is ook wel weer de charme

Diverse artiesten: Bmore Gutter Music Milkcrate Records.

cd dance

Diverse artiesten: Bmore Gutter Music Milkcrate Records.

De manier waarop zoiets schijnbaar universeels als elektronische, straatwijze beats op lokaal niveau toch fiks variëren, zou een goed onderwerp zijn voor een leuke studie. Nu hebben we weer Baltimore Club: naaste familie van de funk carioca uit Rio De Janeiro en de aloude Miami Bass, maar toch weer anders. Baltimore Club draait om snelle, synthetisch klinkende en niet al te moeilijke breakbeats, korte, herhaalde fragmenten, zang en geinige samples.

Het duo Aaron Lacrate en Lowbudget, twee groten in deze muziekscene, mixen ieder een helft van deze compilatie aan elkaar, die net zo goed de kracht als de zwakte van het genre blootlegt.

De beats klinken primitief en, na een zekere dosis, behoorlijk eentonig, maar dat is aan de andere kant ook weer de onontkoombare charme. Ook leuk is de manier waarop oude soulhits of Eamons F*** (I Don’t Want You Back), hier kortweg Fuk U Ho, door de mangel worden gehaald.

Hoogstwaarschijnlijk is één cd vol Baltimore Club wel genoeg voor uw verzameling, en dat kan dan gerust deze wezen.