Prefect van Parijs sluit tribune van gewelddadige fans

PARIJS, 29 NOV. De Parijse voetbalclub Paris Saint Germain (PSG) speelt voorlopig in afwezigheid van een deel van zijn meest gewelddadige supporters. De tribune waar zij doorgaans plaatsnemen, Boulogne Rouge, is gisteren door de prefect van Parijs, de hoogste regiobestuurder, Pierre Muntz, voor onbepaalde tijd gesloten. Voorzitter Alain Cayzac van PSG heeft teleurgesteld gereageerd. De club kan door het verbod ongeveer 2.000 bezoekers minder ontvangen. Minister Sarkozy van Binnenlandse Zaken heeft de laatste dagen herhaaldelijk nieuwe maatregelen tegen hooligans aangekondigd. Gistermiddag kwam daar nog bij dat supportersverenigingen die geen afstand nemen van racistische bewegingen of geweld, ontbonden worden. Vorige week werd een lid van de als extreem-rechts bekendstaande groep Boulogne Boys doodgeschoten door een politieagent, die vermoedelijk uit zelfverdediging handelde.