Per dag 16 doden in Chinese mijnen

Per dag 16 doden in Chinese mijnen Anze, 29 nov. Brandweerlieden blussen het vuur dat ontstond na een ontploffing bij een station voor lpg (autogas) in de Noord-Chinese provincie Shanxi. Volgens lokale media vielen er één dode en een gewonde. Het afgelopen weekend viel in China een groot aantal doden door ongelukken. Daarbij verloren minstens 85 mensen het leven bij verschillende mijnexplosies. De gebeurtenissen hebben de woede gewekt van een hoge ambtenaar, die vindt dat de lokale autoriteiten en mijneigenaren verantwoordelijk zijn. Sommige mijnen hadden volgens hem allang gesloten moeten zijn. De Chinese mijnen zijn de dodelijkste ter wereld. Per dag komen gemiddeld 16 mijnwerkers om. Foto Reuters Firemen extinguish the fire during an explosion at a liquefied petroleum gas station in Anze county of Linfen, north China's Shanxi province November 28, 2006. The explosion at the gas station on Tuesday left one person dead and another injured, according to local media. Picture taken November 28, 2006. CHINA OUT REUTERS/China Daily (CHINA) REUTERS