Internet Voorkeur

Middaggebed. Veel Nederlanders, gelovig of niet, hebben belangstelling voor de manier waarop bewoners van een klooster leven. Sommigen besluiten enkele dagen, een week of langer in een klooster door te brengen om het leven daar te proeven. Maar wie daartoe niet bereid of in staat is, kan een aantal keren per jaar live de zusters trappistinnen van abdij Koningsoord in Berkel-Enschot bij het bidden van de vespers, het namiddaggebed, zien. Het RKK/KRO mediapastoraat biedt die mogelijkheid vanaf 3 december. Het brengt al langer de Getijden, de dagelijkse gebeden van de zusters op internet, maar daarbij zijn geen beelden. Vanaf 3 december zijn de vespers op elke eerste zondag van de maand en op vier feestdagen (Kerstmis, Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren) in beeld te volgen.

Het experiment om de Getijden hoorbaar op internet te brengen is volgens het mediapastoraat een groot succes. De completen, de avonddienst, zijn het populairst. Meer dan 20 procent van de mensen die het gebed van de zusters volgen, stemt daarop af. Op de tweede plaats komen de vespers. Volgens het pastoraat zijn de meeste kijkers oudere katholieke vrouwen die het rustgevend vinden. Meer dan de helft wordt er ook blij van. (ANP)

Zie: www.katholieknederland.nl/mediapastoraat