Boerkaverbod: een goede zaak?

Katholieke nonnen lopen met een hoofddoekje – een teken van deugdzaamheid. Joden lopen met een keppeltje. We moeten niet vergeten dat de Nederlandse samenleving is gevormd door immigranten en invloeden van buitenaf.

Norbert Mergen-Metz

De mondiale verontwaardiging over het boerkaverbod wekt verbazing. Hier wordt met twee maten gemeten. De Maleisische minister van Buitenlandse Zaken constateert dat in Nederland „bloot” wel mag, maar de boerka niet. Dat is geen argument, omdat in Maleisië en Saoudi-Arabië bloot niet mag en de boerka soms moet.

Robert Berkovits

Boerka’s kunnen niet getolereerd worden, omdat ze een middel zijn om duidelijk te maken dat vrouwen niet gelijk zijn in hun rechten ten opzichte van de man.

Thijs Wind

Een leuk idee voor een tv-programma: Boer K. zoekt vrouw.

Ruud van der Kroft

Discussieer mee over de boerka op nrc.nl/discussie