Bauer BV niet verzekerd tegen poliepen

In een videoboodschap aan zijn fans vertelde een zichtbaar aangeslagen Frans Bauer gisteren over de poliep op zijn stembanden die hem dwingt tot het afgelasten van vijftien concerten in Ahoy. Dorus Bauer, de oudere broer van de Brabantse volkszanger, heeft als voorzitter van de Frans Bauer Fanclub een „heleboel extra werk” door de tegenslag.

Uw vader had al een voorgevoel dat de verkoudheid van Frans iets anders was. Wat was uw verwachting?

„Ik dacht dat hij grieperig was. Van de poliep ben ik erg geschrokken.”

Er zijn 150.000 kaartjes verkocht. Betekent dit een financiële ramp?

„De concerten worden doorgeschoven. Waarschijnlijk naar april. Iedereen die een kaartje heeft gekocht, krijgt eind van de week een brief. Bovendien houden we extra spreekuren van onze fanclublijn.”

Een zegsman van Ahoy noemt de afgelasting ‘geen kattenpis’ en spreekt van ‘financiële consequenties’, ook voor het ingehuurde licht en geluid.

„Iedereen reageert heel bezorgd en vol medeleven, ook de mensen van Ahoy. Dit is overmacht, hier kan Frans niets aan doen. Van de fans heeft mijn broer al heel veel bossen bloemen en beterschapkaarten gekregen. Nee, de Frans Bauer Concert BV is niet verzekerd tegen poliepen. Maar voordat we ons met allerlei claims gaan bezighouden, moet Frans eerst maar eens beter worden.”

Esther Hart, de zangcoach van Marco Borsato, zegt dat uw broer zijn stem verkeerd gebruikt.

„Ach ja, uit allerlei hoeken komen nu de gratis adviseurs. Frans zingt al vanaf zijn tiende en heeft al heel lang zangles. Zo’n poliep is een artiestenziekte. Guus Meeuwis, Xander de Buisonjé, Gerard Joling, allemaal hebben ze er last van gehad.”

Arjen Ribbens