who's next

Gisteren Topatleet en beroepsmilitair Bram Som zei over wangedrag bij de krijgsmacht: „Er zitten heel veel helden bij de krijgsmacht, maar dit gedrag kan je niet goedkeuren. Militairen die in opleiding gaan, weten vanaf het eerste moment waar ze aan toe zijn. Gebruik van drugs, dat botst. Ze moeten allemaal topprestaties kunnen leveren.” Wordt er bij atletiek ook gescholden zoals bij voetbal? „In het zicht van de finish heb je daar helemaal geen adem meer voor. Maar je mag wel je plek verdedigen. Zo heb ik ook mijn Europese titel veroverd.” Vandaag Monique Snoeijen bespreekt nrc.next met topatleet en militair Bram Som en praat over het strenge beleid van Defensie na tal van incidenten met militairen. Hoe denkt Som, die bij de Luchtmobiele brigade werkt, hierover? Arnhem sportcentrum papendal bram son foto rien zilvold Zilvold, Rien

Vandaag

Monique Snoeijen bespreekt nrc.next met theologe Jacobine Geel en praat over het protest van gelovige moslims tegen het bezoek van paus Benedictus aan Turkije. Wat vindt zij hiervan?

Gisteren

Topatleet en beroepsmilitair Bram Som zei over wangedrag bij de krijgsmacht: „Er zitten heel veel helden bij de krijgsmacht, maar dit gedrag kan je niet goedkeuren. Militairen die in opleiding gaan, weten vanaf het eerste moment waar ze aan toe zijn. Gebruik van drugs, dat botst. Ze moeten allemaal topprestaties kunnen leveren.” Wordt er bij atletiek ook gescholden zoals bij voetbal? „In het zicht van de finish heb je daar helemaal geen adem meer voor. Maar je mag wel je plek verdedigen. Zo heb ik ook mijn Europese titel veroverd.”

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL7 en via www.nrc.nl/whosnext.