Turkse premier begroet paus

Turkse premier begroet paus Ankara, 28 nov. Paus Benedictus XVI na zijn aankomst in Ankara in gesprek met de Turkse premier Erdogan, die de paus vanmiddag persoonlijk bij de vliegtuigtrap begroette. Deze breuk met het protocol wordt gezien als een belangrijk diplomatiek gebaar. Erdogan zei later dat de paus hem had verzekerd dat hij wil dat Turkije bij de Europese Unie komt. Als kardinaal Ratzinger had hij zich daar nog tegen uitgesproken. Foto AFP Pagina 4 Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan (R) receives Pope Benedict XVI upon his arrival at Ankara's airport 28 November 2006. The Pope arrived in Ankara to be greeted personally by Erdogan in an unusual break with protocol. It was a major diplomatic gesture on the part of Erdogan, who had been accused of snubbing the pope for refusing until the last minute to meet with the pontiff during his delicate four-day visit to Turkey. AFP PHOTO / VINCENZO PINTO AFP