`Tribunaal` naar president Libanon

Beiroet, 28 nov. Het Libanese kabinet heeft gisteren een ontwerpakkoord over een internationaal tribunaal om de verdachten van de moord op ex-premier Rafiq Hariri te berechten, voor ondertekening doorgestuurd naar president Lahoud. Verwacht wordt dat Lahoud, een medestander van Syrië, zal weigeren het te tekenen aangezien het kabinet door het aftreden van zes pro-Syrische ministers naar zijn mening geen besluiten meer kan nemen. Volgens Lahoud eist de grondwet dat alle religieuze groepen in de regering zijn vertegenwoordigd. Het tribunaal is een wapen geworden in de strijd tussen pro- en anti-Syrische groepen met als inzet de facto vetorecht voor het pro-Syrische Hezbollah en zijn geallieerden. Syrië wordt verdacht van de moord op Hariri in februari 2005.