Radio Voorkeur

Desmet live. Onder andere een gesprek met Douwe Draaisma over zijn boek Ontregelde geesten waarin Alois Alzheimer, James Parkinson, Sergei Korsakov en Hans Asperger als mensen van vlees en bloed worden voorgesteld. We kennen hen als verwijzingen naar ziekte, syndroom of autistische aandoening. Ook de Zuid-Afrikaanse schrijver André Brink over zijn roman De Bidsprinkhaan. Radio 5, 18.00-19.50u.

Kunststof. Gesprek met de 26-jarige beeldhouwster Lotta Blokker die levensgrote realistische beelden maakt in de traditie van Auguste Rodin en Camille Claudel. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Optreden van Wilma Paalman (zang, cello) die met Marcel van der Schot (accordeon) en Patrick Votrian (trombone) liederen van Pero Senda, Goethe en Carlos Drummond de Andrade zingt. Verder de Vlaamse cabaretier Wouter Deprez over een plaat van Woody Allen uit het begin van zijn carrière, toen Allen optrad als stand-up comedian. In het tweede uur een gesprek met de dichter Han van der Vegt die aan een lang gedicht werkt. Concertzender, 20.04-22.00u.