Internet Voorkeur

De site voor aantekeningen. Zie verder: www.fleck.com

In New York is onlangs Fleck.com gelanceerd. Fleck, gemaakt door de Nederlanders Boris Veldhuijzen van Zanten, Patrick de Laive en Arjen Schat, is een web 2.0 site waarmee je aantekeningen kunt maken op websites. Die aantekeningen kun je delen met vrienden en op je weblog publiceren. Bedenker Veldhuijzen van Zanten vergelijkt de annotaties met ‘Post-its voor het web’. Fleck is een slim concept. Je hoeft geen account aan te maken, maar je kunt meteen beginnen aantekeningen te maken op en over sites. De notities die je maakt, kun je voor jezelf bewaren, op je weblog zetten of doormailen naar anderen. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om de opmerkingen van anderen over sites te zien. De makers van Fleck, dat voorlopig alleen in combinatie met Firefox werkt, willen voorkomen dat je een site te zien krijgt die helemaal is volgeplakt met meningen. Eind jaren negentig waren er ook een paar bedrijven die sites hadden ontwikkeld waarmee je commentaar op sites kon leveren. Die zijn allemaal failliet gegaan. Patrick de Laive noemt deze faillissementen in internettijdschrift Emerce „ons honderd-miljoen-dollar-onderzoeksproject. Journalisten hebben toen duidelijk beschreven wat er fout is gegaan. Wij hebben daar lering uit getrokken.”

Zie verder: www.fleck.com