Concerten Frans Bauer afgelast

De 15 uitverkochte concerten van Frans Bauer in Ahoy’ in december gaan niet door. Bauer moet geopereerd worden aan een poliep op zijn stembanden, zo heeft zijn management gisteren bekendgemaakt. De poliep werd geconstateerd bij een routinecontrole in het ziekenhuis. De Brabantse volkszanger zal zijn concerten later inhalen.

Frans Bauer zegt zelden concerten af. In een interview met de Volkskrant uit oktober zegt hij over een keer dat hij niet kon optreden: „Ik ben er zelf naartoe gereden en heb mijn fans verteld hoe het zat. Dat konden ze ook horen: mijn hoofd zat vol, ik was verkouden.” Nog nooit moest hij een show om die reden afblazen, aldus de Volkskrant, nog nooit had hij zijn publiek in de steek gelaten. Het was, zegt hij, „het meest moeilijke moment uit mijn hele carrière”. Hij werd niettemin beloond met een staande ovatie „die zes minuten aanhield”.

Vandaag is er een extra spreekuur van Bauers fanclublijn. (NRC)