Cannavaro gekozen tot beste voetballer van Europa in 2006

PARIJS, 28 nov. Fabio Cannavaro van Real Madrid is gisteren gekozen tot Europees voetballer van het jaar. De 33-jarige verdediger van Real Madrid was aanvoerder van Italië, dat afgelopen zomer in Duitsland de wereldtitel won. Cannavaro kreeg in Parijs van de Europese voetbalpers 173 punten, en liet daarmee zijn landgenoot Gianluigi Buffon (124 punten) van Juventus en de Fransman Thierry Henry (121 punten) van Arsenal achter zich. Cannavaro is de eerste verdediger die als Europees voetballer van het jaar de Gouden Bal in ontvangst mag nemen. Hij is de vierde Italiaan die de prijs krijgt uigereikt. Gianni Rivera (1969), Paolo Rossi (1982) en Roberto Baggio (1993) gingen hem voor. De verkiezing wordt georganiseerd door het blad France Football. De Gouden Bal werd voor de 51ste keer uitgereikt. Zevenmaal werd een Nederlander uitverkoren.