Ajacied Sneijder wijst schorsing wegens belediging Bossen af

Zeist. Ajacied Wesley Sneijder heeft gisteren het schikkingsvoorstel van de openbaar aanklager betaald voetbal afgewezen. De voetballer is het niet eens met een schorsing van drie duels waarvan één voorwaardelijk voor zijn rode kaart in de wedstrijd zondag bij Sparta (3-0). Volgens de aanklager heeft Sneijder zich schuldig gemaakt aan het gebruiken van grove of beledigende taal tegen scheidsrechter Ruud Bossen. Volgens de arbiter schold de middenvelder hem uit voor `tyfushond`. Sneijder zei na afloop dat zijn verwensing voor een Spartaan was bedoeld. Ook Ajax-trainer Henk ten Cate, die in de rust van het duel in Rotterdam naar de tribune werd verwezen wegens aanmerkingen op de leiding, heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager niet geaccepteerd. Tegen de coach werd een onvoorwaardelijke geldboete van 500 euro en een wedstrijd voorwaardelijk geëist, met een proeftijd van een jaar. Sneijder en Ten Cate moeten zich vandaag voor de tuchtcommissie van de KNVB verantwoorden. De voetbalbond heeft ook actie ondernomen in de zaak-Perez. De Deense middenvelder van Ajax schold vorige week in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-1) grensrechter Siebert uit voor `kankerneger`. Nadat zijn verbale wangedrag in de media was verschenen, bood Perez uitgebreid zijn excuses aan. De aanklager betaald voetbal onderzoekt de zaak op voorstel van de KNVB.