www.nrc.nl

www.nrc.nl Economie voor jou. Jan Pleus beschrijft deze week in de online rubriek Economie voor jou de economie van Vietnam. „De Vietnamese economie groeit uitbundig. Verleden jaar nam het bruto binnenlands product toe met 8,4 procent. Daarmee heeft Vietnam, na China, het hoogste groeicijfer ter wereld. De voornaamste motor achter die groei is de export. Die richt zich vooral op de Verenigde Staten. In het afgelopen jaar nam de uitvoer van Vietnam met maar liefst een kwart toe. Het voornaamste exportproduct is ruwe aardolie. Kleding en schoenen komen op de tweede en derde plaats. Maar het land verbreedt zijn exportassortiment steeds verder met bijvoorbeeld peper en koffie.” www.nrc.nl/evj A man lies on his straw products in Hanoi's Cho Mo market November 16, 2006. Vietnam is the host of this year's Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) meeting, which goes till November 20. REUTERS/Adrees Latif (VIETNAM) REUTERS

Studentenblog. Eerstejaars studente Lotte Waaijers schrijft met zes andere studenten een weblog voor de website van NRC Handelsblad en nrc.next. Waaijers verbaast zich over het bericht dat Erica Terpstra, voorzitter van het NOC-NSF, wordt onderscheiden in de Orde van de Gulden Humor. „Ze krijgt de onderscheiding omdat ze altijd veel waarde heeft gehecht aan humor en ook zelf zorgt voor plezier in de Nederlandse maatschappij. Behalve de knaloranje Unox-muts welke inmiddels een niet weg te denken icoon vormt van de Nederlandse integratie kan ik me niets humoristisch van haar herinneren.”

www.nrc.nl/studenten

Meer nrcblogs. Correspondenten, redacteuren en medewerkers van NRC Handelsblad schrijven weblogs over hun standplaats en hun specialisme. Bijvoorbeeld Bettine Vriesekoop uit Peking en Marcel Haenen uit Buenos Aires.

www.nrc.nl/weblog

Economie voor jou. Jan Pleus beschrijft deze week in de online rubriek Economie voor jou de economie van Vietnam. „De Vietnamese economie groeit uitbundig. Verleden jaar nam het bruto binnenlands product toe met 8,4 procent. Daarmee heeft Vietnam, na China, het hoogste groeicijfer ter wereld. De voornaamste motor achter die groei is de export. Die richt zich vooral op de Verenigde Staten. In het afgelopen jaar nam de uitvoer van Vietnam met maar liefst een kwart toe. Het voornaamste exportproduct is ruwe aardolie. Kleding en schoenen komen op de tweede en derde plaats. Maar het land verbreedt zijn exportassortiment steeds verder met bijvoorbeeld peper en koffie.”

www.nrc.nl/evj