who's next

Vandaag

Monique Snoeijen bespreekt nrc.next met topatleet en militair Bram Som en praat over het strenge beleid van Defensie na tal van incidenten met militairen. Hoe denkt Som, die bij de Luchtmobiele brigade werkt, hierover?

Vrijdag

D66-lijsttrekker Alexander Pechtold zei over Geert Wilders: „Het is een slimme vent en hij weet wat-ie wil. Wat hij vertegenwoordigt, moet niet naar de rand van de maatschappij worden geschoven. Ook niet als hij moslims geen gelijke rechten wil geven, maar wel dieren in de grondwet. Want hier zit de essentie van het debat. Hoe gaan we met elkaar om in dit land.” Had hij tranen na de uitslag? „Nee, maar ik baal als een stekker. We hebben nu drie zetels, maar ik wil er ook drie in de Eerste Kamer straks.”

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL7 en via www.nrc.nl/whosnext